Alibaba ziet een solide verkoop van Amerikaanse producten ondanks geschillen

(Bloomberg) – Alibaba verwacht tijdens de Singles Day een sterke verkoop van Amerikaanse producten op zijn online markten, ondanks de handelsoorlog en de vertraging van de Chinese economie.

De president, Michael Evans, zei dat hij niet "te bezorgd" was over de mogelijkheid dat de ruzie de verkoop zal beïnvloeden tijdens het evenement dat op zondag begint. "11/11 is geen evenement dat uitsluitend afhankelijk is van een enkele markt", vertelde Evans in een interview op vrijdag aan Bloomberg TV. "We zullen met meer dan 200 landen en regio's samenwerken als onderdeel van dit enorme evenement, dus we verwachten natuurlijk niet dat een gebied een grote invloed zal hebben, behalve China."

Met betrekking tot de Chinese economie zei Evans dat er "enige onzekerheid bestaat over wat er in de toekomst zal gebeuren" en herinnerde eraan dat de groei in het land nog steeds ongeveer 6,5% per jaar bedraagt.

Alibaba meldt een lagere vraag naar dure items zoals wasmachines, televisies en auto's, zei Evans. Maar andere sectoren zoals cosmetica, voedsel, mode en kleding blijven sterk. Het bedrijf richt zich op de 300 miljoen Chinezen die naar verwachting in de komende vijf jaar de gelederen van de middenklasse zullen bereiken, zei hij.

Het bedrijf Hangzhou is geadverteerd als een hulpmiddel voor wereldwijde merken om de Chinese consument te bereiken, met meer dan 10.000 Amerikaanse merken, waaronder Nike en Starbucks, die producten verkopen op hun Tmall Global-site. De medeoprichter van de miljardair Jack Ma heeft de tarieven voor honderdduizenden dollars in Amerikaanse en Chinese goederen negatief beïnvloed en de handelsoorlog 'de domste ter wereld' genoemd. De vergeldingsbelastingen die door de Aziatische gigant zijn vastgesteld, zijn van invloed op producten zoals voedsel en wijn, populaire items op de Alibaba-platforms.

Alibaba heeft zijn belofte om een ​​miljoen banen in de VS te creëren al uitgesloten, maar heeft niet 'onze initiatieven opgegeven die proberen Amerikaanse banen te creëren voor kleine bedrijven', zei Evans. "Het is een beetje moeilijker als de spanning tussen deze twee regeringen voortduurt, omdat we niet willen meeslepen in geopolitieke discussies."

Oorspronkelijke opmerking: Alibaba verwacht een sterke verkoop van de VS Goederen ondanks de handelsoorlog

Verslaggevers in het oorspronkelijke verhaal: Selina Wang in San Francisco, swang533@bloomberg.net, Olivia Carville in New York, ocarville1@bloomberg.net

Redactie verantwoordelijk voor het originele verhaal: Jillian Ward, jward56@bloomberg.net, Molly Schuetz, Alistair Barr

Voor meer artikelen zoals deze, bezoek ons ​​op bloomberg.com

© 2018 Bloomberg L.P.