Diverse citaten na het USDA-rapport

In de middag van deze donderdag, zoals in elke dag waarin de bijgewerkte ramingen van het Amerikaanse ministerie van landbouw worden aangekondigd, de site van de Rosario Stock Exchange Het werd bijgewoond door een groot aantal operatoren dat op de uitkijk bleef van het nieuws en de impact ervan op de prijzen op de Chicago-markt. Als een weerspiegeling was er een daling in het niveau van commerciële activiteit. Daarnaast had de lokale markt voorstellen voor bearishaankopen voor contract-sojabonen en verschillende aanbiedingen voor granen.

In de markt van Chicago, na het kennen van de schattingen van vraag en aanbod van de USDA, de belangrijkste korrels aangepast met ongelijke saldi in een vluchtige sessie. De toekomst van de sojasaus Ze sloten met lichte verliezen voor aankopen aan het einde van de sessie nadat de prijzen sterk waren gedaald vóór de publicatie van het rapport waarin Amerikaanse finale aandelen stegen. De derivaten van tarwe ze vielen ook ten gevolge van technische verkoop en de voorspelling van grotere wereldwijde aandelen. Van zijn kant, de maïs eindigde de sessie met verdiensten nadat de USDA haar schatting van aandelen in de Verenigde Staten had verlaagd, die bijna 1 Mt onder de gemiddelde verwachting van de exploitanten lagen.

sojasaus

De open aankoopaanbiedingen voor sojabonen op de lokale markt waren gevestigd in $ 8.700 / t voor contractuele levering, maar zonder mogelijke verbeteringen van maximaal 100 peso's uit te sluiten.

Futures op sojabonen in Chicago eindigen de dag vrijwel onveranderd voor aankopen aan het einde van de sessie na een groot deel van de dag te zijn verhandeld. De toekomst van het oliezaad stortte in publiceerde eens het maandelijkse rapport van vraag en aanbod van de USDA, dat hoewel het zijn schattingen voor de Amerikaanse oogst verlaagde, het voorraadniveau aan het einde van de campagne aanzienlijk verhoogd. De sojaboonvoorraden zouden 26 Mt bereiken en daarmee de commerciële verwachtingen overtreffen die zich in 24,4 Mt bevonden en de USDA-schattingen van de laatste maand die 24,1 Mt. waren. De grootste geschatte voorraden zijn het product van een lager exportvolume van Amerikaanse soja te midden van aanhoudende handelsspanningen met China. Schattingen met betrekking tot de mondiale toevoegingen zijn opgeteld druk op de prijzen van sojabonen, aangezien wereldwijde aandelen van 112 Mt, 2 Mt hoger worden verwacht dan de schattingen van vorige maand en 1 Mt boven de marktverwachtingen.

tarwe

Tijdens de ronde van de dag, was het aanbod van aankoop voor de tarwe met lossen en met contractuele levering van $ 6.200 / t, zonder uit te sluiten dat zaken zijn gedaan met enige ruimte voor verbetering. De waarden die door de tarwe van nieuwe gewassen werden geopend, werden in 175, 178, 182 en 185 dollar per ton geplaatst voor de lozingen in respectievelijk de maanden december, januari, februari en maart.

De tarwe-futures in Chicago sluiten de handelsdag af laag door technische verkoop en als reactie op de grootste wereldwijde aandelen geschat door de USDA in haar maandelijkse vraag en aanbod rapport, na de opwaartse herziening van de productiegegevens van de afgelopen 10 jaar in China. Exclusief China zouden de wereldwijde aandelen in de rest van de wereld echter met 1 Mt dalen. Hoewel het ministerie van Landbouw een meer aangepast voorraadniveau voor deze campagne in de Verenigde Staten raamt, waardoor de voorraad afneemt, heeft de opwaartse aanpassing van de wereldvoorraden een negatief effect op de graanfutures. Aan de andere kant de schatting van het gebruik voor zaad nam toe, opnieuw bevestigend dat er een grotere intentie zou zijn om in het seizoen 2019/20 zaaien voor tarwe.

maïs

In het wiel van deze donderdag werd de prijs die werd geboden voor maïs met contractuele levering vastgesteld in 2003 $ 4.650 / t. In het business segment voorwaarts werd US $ 130 / t aangeboden voor het lossen in december, 4 dollar daalde ten opzichte van gisteren, terwijl voor de nieuwe oogst de aangeboden waarden US $ 142 / t waren voor februari, US $ 140 / t voor maart, US $ 138 / t voor april, US $ 136 voor mei, US $ 135 / t voor juni en US $ 133 / t voor juli.

Corn futures in Chicago sloot de sessie af met winsten nadat de USDA haar schatting van aandelen in de Verenigde Staten heeft verlaagd in uw maandelijkse rapport van vraag en aanbod. De eindvoorraden zouden 44 Mt zijn, 2 Mt minder dan de voorspelling in oktober en bijna 1 Mt onder de gemiddelde verwachting van de exploitanten. Wereldwijd gingen de definitieve bestanden 2018/19 echter van 159 Mt in oktober naar 307,5 ​​Mt in november. De toename wordt verklaard door recent officiële evaluatie van de productieramingen van de Chinese overheid die 143 miljoen ton heeft toegevoegd aan de inventarisberekening aan het begin van het korenseizoen 2018/19, en die de USDA in haar laatste rapport heeft goedgekeurd.