TfL Tube-aanval: Havoc voor honderdduizenden als Central Line en Waterloo en City line-aanvallen beginnen

Honderdduizenden forensen kwamen woensdag voor reisongevallen te staan ​​toen de bonden in staking gingen over twee chauffeurs die werden ontslagen wegens het niet slagen van een drugstest en het openen van de deuren van een trein in een tunnel.

RMT- en Aslef-leden op de Centralline en Waterloo en City Line lanceerden een 24-uursstaking om middernacht nadat de laatste toespraak van Transport for London (TfL) tot aanroep van de staking mislukte.

De vakbond eist het herstel van de twee chauffeurs, terwijl ook wordt beweerd dat het "misbruik van procedures" door London's Underground en de arbeidsbetrekkingen een "breekpunt" bereiken.

Grote vervoersknooppunten zoals Liverpool Street, Stratford en Oxford Circus zouden extreem druk zijn.

Wijkplatforms op Ealing Broadway waren ingepakt als gevolg van de staking van de centrale linie op woensdag (Jeremy Selwyn)

Commuter-frustraties kookten al vroeg, met één, John Phillips, die op Twitter plaatste: "Ik hoop dat je tevreden bent met jezelf @centralline en @wlooandcityline je egoïsme heeft duizenden en duizenden mensen ontwricht.

"Wat is er gebeurd met de behoeften van de vele opwegen tegen de behoefte van de weinigen? Ik heb een reis van drie uur om nu aan het werk te gaan !!! "

Er stonden enorme buswachtrijen in Leytonstone op woensdag als resultaat van de Centrale lijnstaking (Jeremy Selwyn)

Een ander, Mark Russell, zei: "Dus mensen worden ontslagen omdat ze regels hebben overtreden die veiligheidsproblemen konden veroorzaken en @RMTunion wil dat ze hersteld worden. Dus de veiligheid van passagiers maakt niet zoveel uit als @RMTunion zeggen?"

Maar RMT heeft woensdag een foto van leden van de centrale lijn op de pikettelijn gepost met de mededeling dat ze "rotsvast" zijn in de 24-uurs actie.

RMT zei dat de leden van de Central line 'rock solid' waren in de staking op woensdag (RMT)

Het transportsysteem van de hoofdstad had nog meer in chaos kunnen belanden als RMT dinsdag niet op een Piccadilly-liniestaking had afgeroepen.

RMT-secretaris-generaal Mick Cash zei op woensdag: "RMT-leden staan ​​absoluut rotsvast en hebben vanochtend de lengte van de Central Line verenigd, omdat ze het duidelijkst mogelijke signaal afgeven dat ze niet worden gepest om een ​​groothandel te accepteren die rechtvaardigheid op de werkplek ondermijnt en rechten.

overvol GWR treinen op Ealing Broadway tijdens de centrale liniestaking op woensdag (Jeremy Selwyn)

"De actie van vandaag is de duidelijkst mogelijke demonstratie voor leidingbeambten van het niveau van woede op het werk en het is aan hen om de situatie serieus te nemen en echte gesprekken aan te gaan over het bereiken van een oplossing voor de huidige geschillen."

Nigel Holness, managing director van London Underground, had de "totaal ongerechtvaardigde" actie verwoest.

Enorme wachtrijen voor bussen buiten Shepherd's Bush station op woensdagochtend (Jeremy Selwyn)

Hij zei: "Beiden eisen het herstel van bestuurders die worden ontslagen over ernstige inbreuken op de veiligheid – iemand die opzettelijk de deuren van een trein in een tunnel heeft geopend en iemand die niet geslaagd is voor een drugstest.

"We streven altijd naar een betrouwbare service voor onze klanten, maar onze inzet voor de veiligheid van zowel klanten als personeel is absoluut en iets waar we nooit genoegen mee zullen nemen."

TfL zei dat het woensdag extra bussen zou leveren.

.