Lady Gaga praat zelfmoord en masochistisch gedrag bij SAG-AFTRA Foundation Gala

Lady Gaga gaf twee waarschuwingen aan de menigte van 500 in Beverly Hills 'Wallis Annenberg Centrum voor Podiumkunsten op donderdagavond toen ze net na 9 uur het podium betrad. De eerste kwam toen ze waarschuwde dat ze niet het gevoel had dat ze thuishoorde in de honorees-selectie voor de 3de jaarlijkse Patron of the Artists Awards van de SAG-AFTRA Foundation, een shortlist met Hollywood-zwaargewichten Harrison Ford, Spike Lee en veteraanbestuurder Jeffrey Katzenberg.

En de tweede was dat ze drie en een half uur had doorgebracht met het schrijven van een toespraak waarvan ze vreesde dat die te lang en saai zou zijn. "Dus als je je wilt vestigen of misschien wilt verlaten, wil ik je gewoon de kans geven", legde de 32-jarige wereldwijde superster uit.

Niemand vertrok, en er leek geen enkele onoplettende gast in het Bram Goldsmith Theatre te zijn als de Een ster is geboren breakout leverde een gepassioneerde 23 minuten durende acceptatie speech die werd verdubbeld als een call-to-action om programma's, bewustzijn en infrastructuur te bouwen voor ondersteuning en diensten voor geestelijke gezondheidszorg. Ze beloofde ook om geld te doneren en samen te werken met de SAG-AFTRA Foundation, een non-profitorganisatie die zich toelegt op uitgebreide middelen voor SAG-AFTRA-leden, bij het opzetten van dergelijke initiatieven voor de organisatie.

Lady Gaga – verwelkomd op het podium door Star is Born co-ster Sam Elliott, die haar fleurde met ontroerende woorden als: "Het is niet genoeg voor haar om bekend te zijn over de hele wereld, om een ​​briljante kunstenaar te zijn en mensen te vermaken, ze heeft dit humanitaire bot in haar lichaam en ze wil mensen voelen zich beter "- nam haar tijd om een ​​zaak voor de zaak op te bouwen.

"We verliezen een generatie jonge mensen die niet geloven dat hun stemmen het waard zijn om gehoord te worden, dat hun pijn geen einde kent en dat hun bijdragen niet waardevol genoeg zijn om de naald in de samenleving en cultuur te brengen. verhoudingen en de oorzaak van die crisis is ons onvermogen of onwil om open en eerlijk te zijn over één ding – mentale gezondheid vandaag, "zei Gaga, gekleed in Dior door Maria Grazia Chiuri. "Ik ben triest om te zeggen, maar met de waarheid in mijn hart en kennis, dat we ons midden in een wereldwijde crisis rond de geestelijke gezondheid bevinden. Vandaag de dag ervaart een op de vier mensen een crisis in de geestelijke gezondheidszorg." Ik ben een van die mensen. "

Ze onthulde dat ze door haar eigen crisis in de geestelijke gezondheidszorg leed, aangewakkerd door jaren een "ja" -persoon te zijn, akkoord te gaan met banen, interviews en evenementen omdat ze niet wist dat ze een alternatieve keuze had. "Ik was niet gemachtigd om nee te zeggen. Ik begon te merken dat ik seconden of minuten de ruimte in staarde en zwart werd. Ik zag flitsen van dingen waar ik door werd gepijnigd, ervaringen die in mijn hersenen waren weggevaagd als" Ik zal je later 'jarenlang behandelen omdat mijn brein me beschermde zoals de wetenschap ons leert', legde ze uit. "Dit veranderde later in fysieke chronische pijn, fibromyalgie, paniekaanvallen, acute traumareacties en slopende mentale spiralen die suïcidale gedachten en masochistisch gedrag omvatten."

Het doel van haar onthulling was om de organisatie te helpen fondsen te werven voor andere artiesten, zodat ze een vergelijkbaar destructief pad konden vermijden. "Ik wou dat er een systeem was om mij te beschermen en te begeleiden. Een systeem om mij in staat te stellen nee te zeggen tegen dingen die ik voelde dat ik moest doen. Een systeem om empowerment te geven om weg te blijven van giftige werkomgevingen of werken met mensen die een serieus twijfelachtig karakter hadden, er waren dagen dat ik worstelde of het niet kon halen, ik wil dat niet voor andere artiesten of voor wie dan ook, "zei ze.

Hoewel het onderwerp zwaar is, had het evenement zelf een goede energie dankzij A-lijst optredens van Gaga's mede-ereplaatsen en een elektrisch muzikaal programma met uitvoeringen van Kristin Chenoweth, Adam Lambert, Ledisi en Arlissa en presentatoren waaronder Ryan Gosling, Alison Brie, Guillermo del Toro, Adam Driver, Topher Grace, Tony Hale, John David Washington, Henry Winkler en Michelle Yeoh. Crazy ex-vriendin ster en co-creator Rachel Bloom verlevendigde ook de menigte met haar hosting taken, dankzij een komische intro en outro om de feestelijkheden te boeken die ook een pre- en postshow receptie op de binnenplaats van Wallis Annenberg hadden.

Ford gebruikte zijn toespraak ook om een ​​licht te werpen op zijn persoonlijke zaak, milieuactivisme om de wereldwijde klimaatverandering te helpen bestrijden. "Ik was zo blij dat Harrison dat zei omdat ik dacht: 'Oké, misschien praat mijn speech misschien een beetje vanavond,'" grapte Lady Gaga in haar opmerkingen. Haar woorden deden denken aan de recente Elle magazine Women in Hollywood Awards, waar ze ook het bewustzijn van de geestelijke gezondheid promootte, hoewel de toespraak van donderdag een meer bestudeerd en doordacht overzicht gaf om dit te bereiken.

"Ik wil dat wij als leiders en als leeftijdsgenoten – hoewel ik me niet helemaal als een peer voel – om onszelf te vertrouwen, om te geloven hoe we ons voelen en dat hoe we ons ook voelen belangrijk is en ons vervolgens met gemeenschappen te genereren en te omringen, mensen en middelen die ons niet alleen willen maken, maar ons ook willen helpen groeien, "zei Gaga.

Een volledig transcript van de toespraak van Lady Gaga staat hieronder.

Oké, dus eerst moet ik hoi zeggen tegen de band. Ik weet het niet, het is net een ritueel of zoiets. [She walks to center stage to shake several bandmember’s hands.] Ze zijn de hele nacht ongelooflijk geweest, toch? En ik wil je gewoon waarschuwen, ik heb het gevoel dat ik hier niet hoor.

Um, dus ik heb drie en een half uur besteed aan het schrijven van wat ik ging zeggen, en terwijl ik hier de hele nacht zit, ben ik gaan zeggen: "Oh mijn god, je spraak is te lang en iedereen gaat gaan vervelen." Dus als je je wilt vestigen of misschien wilt verlaten, wil ik je gewoon de kans geven.

Ik ben extreem vernederd en dankbaar om hier te zijn en vanavond geëerd te worden. De SAG-AFTRA Foundation, bedankt. Uw non-profitorganisatie die ondersteuningsprogramma's en gratis educatieve panels en lessen mogelijk maakt, is buitengewoon bewonderenswaardig. En ik hoop dat ik deze avond echt een helpende hand kan bieden en deze programma's kan financieren en ondersteunen en je werk kan vieren omdat het zo een echte viering verdient.

Ik heb het voorrecht om samen met Spike Lee, Jeffrey Katzenberg, Harrison Ford, te worden geëerd, en voel me weer alsof ik hier niet thuishoor. U gebruikt uw platforms en stemmen om zowel het bewustzijn te verhogen en veranderingen af ​​te dwingen als om veranderingen door te voeren, en ik ben er diep van overtuigd dat er niets respectabels is met een dergelijk platform. Het is ook enorm speciaal voor mij om geïntroduceerd te worden door iemand van wie ik hou en waar ik zoveel respect aan heb, Sam Elliot, mijn beste vriend. Werken aan Een ster is geboren met Sam was een van de meest vervullende ervaringen als een kunstenaar die ik ooit heb gehad.

We hebben scènes gedeeld die diep geworteld zijn in thema's als trauma, alcoholisme, codependency, geestelijke gezondheid en zelfmoord en ik zal hem altijd dankbaar zijn voor het delen van die authentieke momenten met mij. Ik zweer dat deze man me op camera bekijkt op dezelfde manier waarop hij me van de camera af kijkt. Er is geen verandering. Dus bedankt, Sam, voor het feit dat je je ziel decennialang aan ons allemaal blootstelt. Sam, je bent echt een zeldzame persoon die in schoppen bezit precies datgene waar ik je vanavond over wil spreken vriendelijkheid.

Wat ik wist dat ik zou zien als ik in deze kamer keek, is niet alleen een groep mensen die op verschillende manieren functioneren en bestaan, en die ik zie als ik in deze kamer kijk, een groep leiders. En ik wil je helpen om een ​​hoop geld te verdienen. Het spijt me zo dat ik vloek heb. Ik weet dat mijn artiestennaam Lady is, maar hij noemde me Stefani, dus misschien balanceert het.

Ik wil ook met je samenwerken over dingen die belangrijk voor me zijn in mijn filantropische werk. Wat je doet voor artiesten binnen deze community is absoluut verbazingwekkend. Bedankt, bedankt, bedankt namens alle artiesten. Maar ik zou natuurlijk nalatig zijn als ik niet zei hoe ik me echt voel en een beetje chancy ben omdat ik een rebel ben en zo ben ik. We kunnen nu alleen maar echt nodig hebben om nog meer te doen.

We verliezen een generatie jonge mensen die niet geloven dat hun stemmen het waard zijn om gehoord te worden, dat hun pijn geen einde kent en dat hun bijdragen niet waardevol genoeg zijn om de naald in de maatschappij en cultuur te brengen. We staan ​​voor een crisis van epische proporties en de oorzaak van die crisis is ons onvermogen of onze onwil om open en eerlijk te zijn over één ding mentale gezondheid, vandaag.

Ik ben droevig om te zeggen, maar met de waarheid in mijn hart en kennis, dat we ons midden in een wereldwijde crisis rond de geestelijke gezondheid bevinden. Vandaag ondervindt één op de vier mensen een crisis in de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben een van die mensen. Kijk alsjeblieft een ogenblik rond in de kamer. Elk jaar verliezen we meer dan 800.000 moeders, vaders, zonen, dochters, leraren, zussen, broers, tantes, ooms, coaches, veteranen, artsen, verpleegsters en kunstenaars aan zelfmoord. Het is de tweede belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren tussen 15 en 29 jaar en het is er een die veel te dicht bij huis is om zoveel redenen. Maar ik heb de hoop niet opgegeven. En ik was zo blij dat Harrison dat zei omdat ik dacht: 'OK, misschien vliegt mijn speech misschien een beetje vanavond.' Ik hoop dat alle leiders in deze kamer me vanavond zullen vergezellen en de hoop niet bij mij zullen opgeven.

Het werk dat ik elke dag doe met mijn organisatie, de Born This Way Foundation, geeft me hoop en ik zal niet stoppen. En ik zal mijn platform blijven gebruiken naast iedereen die met mij mee wil gaan, daarom heb ik zoveel tijd besteed aan het schrijven van deze toespraak en waarom dit zo lang zal duren en het spijt me. Ik ben anders. De crisis rond de geestelijke gezondheid en de epidemie is pas onlangs erkend als een wereldwijde prioriteit door de Wereldgezondheidsorganisatie en de Verenigde Naties, waar mijn moeder de mede-oprichter van de Born This Way Foundation sprak onlangs en eenvoudig door jullie allemaal die vanavond opduiken, ik weet dat ik in een kamer ben gevuld met zorgzame en medelevende mensen.

Dus als u er voor open staat, zou ik van deze gelegenheid gebruik willen maken om mijn platform te gebruiken bedankt dat je me hebt geëerd voor het gebruik ervan en ik zou wat informatie, suggesties en gegevens over geestelijke gezondheid willen overbrengen die de Born This Way Foundation en ik hebben verzameld. Dus wat ik voorzichtig probeer te zeggen, of liever gezegd, dat ik het absoluut noodzakelijk acht dat de SAG-AFTRA Foundation haar programma's uitbreidt en verzorgt voor degenen die specifiek zijn toegewijd aan geestelijke gezondheid. Hoe laat doen we het samen? Wat als we een SAG-AFTRA Born This Way-programma maken? Waarom niet?

Ik zeg vaak, voordat ik met mijn psychiater of therapeut of verpleegkundige spreek Ik zal door het huis kletsen en ik zal zeggen dat ik mijn hoofd rechtop zal krijgen. En ik ben er zeker van dat je door de jaren heen, terwijl je me hebt gadegeslagen, waarschijnlijk hebt gedacht dat ik dat ook zou moeten doen. In elk geval, ten eerste, zou ik willen zeggen dat er geen reden is om vriendelijkheid te ingewikkeld te maken. Gewoon om een ​​ding te doen ten dienste van iemand anders. Begin vandaag of ga verder.

De behoefte in deze wereld om vriendelijkheid is verlammend. Het negatieve nieuws en tragedies zijn non-stop en overweldigend. Laten we vriendelijkheid overweldigend maken. Laten we samen binnen deze gemeenschap een gewoonte van vriendelijkheid cultiveren die een voorbeeld voor de wereld is. Laten we leven in een cultuur van vriendelijkheid door onze individuele handelingen en terugnemen wat onze toekomst bepaalt.

Ten tweede zou ik graag zien dat je programma's aanmoedigen om je waarheid te delen. Wanneer ik toespraken over vriendelijkheid geef, hebben mensen levendige, geëngageerde discussies, maar wanneer ik spreek over geestelijke gezondheid, zelfs of vooral als ik het over de mijne heb, wordt het vaak stille stilte of misschien een sombere groep fans die buiten wachten om te fluisteren mij in de schaduw over hun donkerste geheimen. We moeten geestelijke gezondheid in het licht brengen. We moeten onze verhalen delen zodat de wereldwijde geestelijke gezondheid niet langer aanwezig is en in de duisternis blijft hangen. Het is gevaarlijk en we weten dit omdat het onder andere schietpartijen en gewelddadige acties betreft.

Gisteravond was er een schietpartij in Thousand Oaks door een veteraan die vermoedelijk had geleden aan een onbehandelde posttraumatische stressstoornis, wat een mentale kwestie is. We weten dat dit gevaarlijk is en we weten dat het belangrijk is en we moeten er aandacht aan schenken. We hebben gisteravond 13 mensen verloren, waarvan één zelf de moordenaar was. En ik kan me niet herinneren, kan je, een maand in recente herinnering dat voorbij is gegaan dat er geen schietpartij is geweest.

Deel uw verhalen. Reik naar iemand … die je misschien ziet is lijden. Laten we samen een programma ontwikkelen dat specifiek is gericht op geestelijke gezondheid. Ik zou het leuk vinden om dat met je te doen. Laten we een veilige ruimte creëren voor geestelijke gezondheid in deze gemeenschap, zodat we de weg kunnen banen voor anderen over de hele wereld. Dit is een krachtige kamer.

Ten derde hoop ik niet alleen voor dit programma, maar ook voor andere organisaties financiering te krijgen, zodat we ons bereik kunnen uitbreiden. Ik zeg dit omdat de huidige geestelijke gezondheid momenteel minder dan 1% van de wereldwijde hulp ontvangt. Als het gaat om geestelijke gezondheid, worden we allemaal ontwikkelingslanden. Dat is een verklaring, maar ik ga het halen: mentale gezondheidsproblemen kosten momenteel de wereld $ 2,5 biljoen per jaar en als we dat niet beteugelen, zou het in 2030 kunnen oplopen tot $ 6 biljoen. Onderzoek toont aan dat er een verviervoudiging is terugkeer van elke $ 1 geïnvesteerd in de behandeling van depressie en angst. Focussen op geestelijke gezondheid in onze wereld is een kwestie die kan worden beargumenteerd en op elk niveau, financieel, sociaal, educatief, cultureel. Wat ik wens in de SAG-AFTRA Foundation en in alle systemen binnen niet alleen de entertainmentgemeenschap, maar over de hele wereld is voor de opbouw van teams voor geestelijke gezondheid.

Tegen het jaar 2030 wens ik dat iedereen zijn of haar persoon laat praten met wie een expert is en hen kan helpen. Ik hoop dit, omdat velen doorhebben dat er alleen in de crisis over geestelijke gezondheid wordt gesproken of dat er iets moet worden opgelost. Ik wil dat teams op hun plaats zorgen voor preventie. We moeten niet alleen denken aan artsen, factureerbare uren en ziekenhuisverblijven, maar ook aan beschermende en preventieve zorg voor onszelf en elkaar, holistisch. Heb je een psychiatrisch team? Wie staat er op? Van wie zijn de mensen waar je terecht kunt? Wat zijn de activiteiten die onze stress kunnen verminderen?

Hier kan bijvoorbeeld een klasse dialectische therapie worden opgezet in deze stichting. Het is een programma dat mensen in noodsituaties met verschillende geestelijke gezondheidsproblemen leert. Ik neem deze klas al meer dan een jaar mee. Ik wil ons als leiders en als gelijken – hoewel ik me helemaal niet als een gelijke voel om onszelf te vertrouwen, te geloven hoe we ons voelen en dat hoe we ons ook voelen belangrijk is en ons vervolgens te genereren en te omringen met gemeenschappen, mensen en middelen die ons niet alleen willen maken, maar ons willen helpen groeien.

Ik ben me er scherp van bewust dat er vanavond ontelbare mensen in de kamer zijn. Er zijn geaffilieerde filialen, artiesten, regisseurs, anderen uit de entertainmentindustrie, geliefden en ik ben er zeker van dat vele anderen. Ik heb vandaag zo bot en zo eenvoudig mogelijk met je hierover gesproken omdat ik geen team of programma voor geestelijke gezondheidszorg had toen ik aan mijn carrière in Hollywood begon. En ik heb er nu maar één omdat ik een geestelijke gezondheidscrisis had en omdat eerlijk gezegd, omdat ik het kan betalen. En ik wil dat kunstenaars die het niet in deze gemeenschap kunnen betalen, over middelen voor geestelijke gezondheidszorg beschikken.

En ik geloof echt dat de SAG-AFTRA Foundation de supersterren zijn die het kunnen en betaalbaar, gratis en toegankelijk maken. Dus nu ga ik mijn geld plaatsen waar mijn mond inclusief een donatie is en ik zal een licht schijnen op het belang van het delen van je verhaal. Ik ga wat van de mijne delen.

Het hebben van een mentale gezondheidsteam heeft mijn leven compleet veranderd en de condities die ik heb die niet te genezen zijn, die ik nu heb geleerd, zijn behandelbaar en ik kan stoppen met leven in angst en begin te leven met dapperheid. Na jaren en jaren van ja zeggen tegen banen, interviews, evenementen – alle kansen natuurlijk dat ik zo vernederd en dankbaar ben dat ik het heb gehad omdat ik weet dat er zoveel zijn die dat niet hebben gedaan. En na zo hard mogelijk te hebben gewerkt om mijn dromen te bereiken, werd langzaam maar zeker het woord "ja", "ja", "zeker", te automatisch en mijn innerlijke stem afgesloten die ik nu heb geleerd, is erg ongezond. Ik was niet bevoegd om nee te zeggen. Ik begon te merken dat ik seconden of minuten de ruimte in staarde en zwart werd. Ik zou flitsen zien van dingen waar ik door werd gekweld, ervaringen die in mijn hoofd waren weggestopt, omdat ik je later nog jarenlang zal behandelen omdat mijn brein me beschermde zoals de wetenschap ons leert. Dit waren ook symptomen van disassociatie en PTSS en ik had geen team dat ondersteuning bood voor geestelijke gezondheidszorg.

Dit veranderde later in fysieke chronische pijn, fibromyalgie, paniekaanvallen, acute traumareacties en slopende mentale spiralen die suïcidale gedachten en masochistisch gedrag omvatten. OK, ik ben klaar met mijn lijst, maar die lijst heeft mijn leven veranderd en het heeft mijn leven niet op een goede manier veranderd.

Ik vertel je dit omdat het voor mij te laat was. Ik had eerder hulp nodig. Ik had geestelijke gezondheidszorg nodig. Ik had iemand nodig om niet door mij heen te kijken of de ster te zien die ik was geworden, maar eerder de duisternis binnenin waar ik mee worstelde te zien. Ik wou dat ik middelen voor geestelijke gezondheid had, want hoewel wat ik heb, behandelbaar is en hopelijk en in de loop van de tijd beter zal worden, als er eerder een preventieve geestelijke gezondheidszorg voor mij toegankelijk was, geloof ik dat het niet zo slecht zou zijn als het geval was. Ik wou dat er een systeem was om me te beschermen en te begeleiden. Een systeem om mij in staat te stellen nee te zeggen tegen dingen die ik voelde dat ik moest doen. Een systeem om empowerment te bieden om weg te blijven van giftige werkomgevingen of om te werken met mensen met een ernstig twijfelachtig karakter. Er waren dagen dat ik worstelde of niet kon werken. Ik wil dat niet voor andere artiesten of voor wie dan ook.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat ik wou dat ik je had toen ik 19 was. Niet alleen omdat ik wens dat ik een SAG-kaart had, maar ik zou ook een programma voor geestelijke gezondheid in de industrie hebben gehad dat had kunnen voorkomen een deel van het trauma dat ik heb meegemaakt. En de realiteit is dat dit maar één ruimte is en dat er een hele wereld is – een gigantische, gigantische wereld – en we hebben de macht om decennialang en nog vele tientallen jaren het voorbeeld van liefde te zijn. Dus dankjewel. Heel erg bedankt aan de SAG-AFTRA Foundation. Je bent echt ongelooflijk. Ik hoop dat ik vandaag wat hulp heb gehad. Bedankt voor alles wat je doet voor artiesten en mensen. Ik zal doorgaan om u en uw dappere inspanningen te ondersteunen en ik hoop dat mijn woorden vanavond op de meest eenvoudige manier zullen worden ontvangen als een oproep tot partnerschap dat als het gaat om geestelijke gezondheid, wij en wij het een prioriteit kunnen maken door de leiding te nemen manier. Wij zijn de leiders.

Laten we een meer genuanceerde infrastructuur maken. En laten we de wereld veranderen.