Vrouw vindt haar diamant voor het voorstel en 'ring shames' zichzelf

Hij wil er een ring op zetten, maar misschien verwacht ze een diamant zo groot als de Ritz.

Een toekomstige verloofde werd online gesmeten nadat ze haar verlovingsring in de spullen van haar vriend ontdekte en erover klaagde op Facebook – voordat het voorstel zelfs gebeurde.

Nadat de ongeïdentificeerde vrouw de ring in zijn nachtkastje had gevonden, heeft ze een foto geüpload in een Facebook-groep met "ring shaming", een community die zich toelegt op het bekritiseren van engagement-kerstballen, meldt Yahoo.

“Ewwwww. Zelf schande vrijdag hier kom ik, "schreef ze. "Vond dit in het nachtkastje van de BF. Geen fan."

Vervolgens vroeg ze haar medeleden mee te doen aan het roosteren van haar ring en raad te vragen hoe ze haar vriendje kon vertellen om "tactvol" een andere diamant te krijgen.

De post maakte zijn weg naar Reddit, waar woedende gebruikers de klacht van de mysterieuze vrouw riepen.

"Ik hoop dat de man dit ziet en uit elkaar gaat. Als dat het type persoon is, moet ze echt niet met haar trouwen totdat ze haar houding aanpakt, 'schreef een persoon.

"Deze dame verdient het om de ring niet te schamen," zei een andere gebruiker.

Maar andere mensen hadden meer begrip voor haar beltoonvoorkeuren.

"Ik denk dat ze terecht om advies vraagt", schreef een gebruiker. "'Hoe zeg ik tactvol nee, moet je iets anders gaan doen?' En het antwoord is dat ze zegt: 'Hé, je moet eens een ander vriendinnetje halen.'"

Sommigen maakten van de gelegenheid gebruik om grappen te kraken.

"Maak een draai, het is niet voor haar", grapte een persoon. Een ander grapje dat haar ontdekking is: "hoe zij erachter komt dat zij de bijl is".

Ring shaming is in opkomst in het tijdperk van sociale media. Food blogger Jen Phanomrat vertelde Yahoo dat ze in juni werd bekritiseerd nadat ze een selfie met haar verloofde op Instagram had geplaatst, waar gebruikers haar ring "microscopisch klein" noemden.

"Ik was geschokt om te zien dat zoveel vrouwen hun tijd verspillen door op elkaar te antwoorden om ons gelukkige moment te temperen," zei Phanomrat, die YouTube-kanaal Just Eat Life draait. "Ik heb veel commentaar-threads verwijderd om de cycli van hate-speech te verlichten."

Klik hier voor meer van The New York Post.