Blue Cross verandert de dekking van opioïden, verlaagt de standaard OxyContin

Blue Cross en Blue Shield of Alabama hebben nieuwe wijzigingen in het opioïdenbeleid aangekondigd, waaronder de beslissing dat de verzekeraar niet langer de standaardformule van OxyContin zal behandelen.

Het nieuws, dat dinsdag is vrijgegeven, is dit jaar tenminste de tweede keer dat de verzekeraar zijn behandeling van opioïden heeft gewijzigd. In maart stelde het een limiet van zeven dagen in op "aanvankelijke vullingen" van kortwerkende opioïden zoals Lortab, Vicodin en Percocet en vereiste aanvullende autorisatie voor de eerste keer dat een recept werd voorgeschreven voor langwerkende opioïden zoals OxyContin. Die veranderingen, die op 1 april van kracht werden, omvatten ook een generieke copay voor overdosis tegengif Naloxone.

De nieuwe wijzigingen in de Opioid Management Strategie van Blue Cross voor commerciële leden worden van kracht op 1 januari. Wijzigingen maken de dekking voor OxyContin niet helemaal onmogelijk, maar verschuiven de dekking naar varianten waarvan wordt gedacht dat ze minder onderhevig zijn aan misbruik.

OxyContin en zijn generieke versie, oxycodone ER, zullen niet langer gedekt zijn. Maar Xtampza ER, een nieuwe formulering van oxycodon ER, zal zijn. Misbruikers verpletteren pijnstillers met verlengde afgifte zoals OxyContin vaak in poeder, om meer van het medicijn sneller in hun systemen te krijgen; verschillende medische verwijzingen beschrijven Xtampza ER als een formulering die is ontworpen om die aanpak te dwarsbomen.

Wat gaat Alabama's volgende gouverneur en AG doen met opioïde crisis?

"Xtampza ER behield zijn ER-kenmerken na verplettering, in tegenstelling tot vele andere commercieel beschikbare opioïde formuleringen, waaronder sommige geformuleerd met misbruik-afschrikwekkende eigenschappen," vond één onderzoek. "Als zodanig kan Xtampza ER minder aantrekkelijk zijn voor misbruikers en een veiligheidsmarge bieden voor patiënten die doseervormen manipuleren om het inslikken te vergemakkelijken."

Blue Cross en Blue Shield zullen ook Roxybond coveren, "een nieuwe OxyContin-formule met onmiddellijke afgifte die door de FDA als 'afschrikmiddel tegen misbruik' wordt beschouwd," zei de verzekeraar.

Het zal ook betrekking hebben op Lucemyra, die het omschreef als "de eerste niet-opioïde goedgekeurde medicatie voor de behandeling van de symptomen van opioïdontwenning." De FDA kondigde in mei 2018 aan dat het medicijn voornamelijk was goedgekeurd voor gebruik op korte termijn, maar sluit andere mogelijkheden niet uit. "Lucemyra is geen behandeling voor opioïdengebruiksstoornis (OUD), maar kan worden gebruikt als onderdeel van een breder behandelplan voor de lange termijn voor het beheer van OUD," zei een verklaring van de FDA.

"In de afgelopen twee jaar zijn de opioïdvoorschriften voor Blue Cross en Blue Shield van de commerciële leden van Alabama met 18 procent gedaald," zei de verzekeraar in een dinsdag vrijgegeven verklaring. "Terwijl er vooruitgang wordt geboekt, vraagt ​​dit probleem om voortdurende actie door alle partijen."