De vaccinatiegraad in de anti-vaxx sectoren van Jeruzalem steeg met 80%

Het ministerie van Volksgezondheid kondigde dinsdag een bijna 30% toename aan van de immunisaties van mazelen in delen van Jeruzalem, waar inwoners traditioneel schrikken van immunisatie, terwijl de autoriteiten momenteel campagne voeren om een ​​epidemie van de ziekte te bestrijden.

Er waren in 2018 1401 gevallen van mazelen in Israël, volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid. Er waren slechts 33 gevallen van deze ziekte geregistreerd in 2017.

Een achttien maanden oude baby stierf aan mazelen in Jeruzalem, het eerste geregistreerde geval van overlijden in 15 jaar.

Ontvang gratis onze dagelijkse editie per e-mail om het beste van de info niet te missen

Gratis registratie!

Als onderdeel van zijn vaccinatiecampagne heeft het ministerie van Volksgezondheid aangegeven dat meer dan 80 procent van de "pocket" inwoners van Jeruzalem, die in het verleden een lage vaccinatiegraad hadden (55 procent), nu gevaccineerd zijn. . Het ministerie noemde de relevante Jeruzalemse buurten niet.

Hij zei ook dat dit jaar 838 gevallen van mazelen werden geregistreerd in Jeruzalem, bijna 60% van het totaal. Tweede in deze ranglijst, de gemeente Safed (met 219 gevallen) gevolgd door Tel Aviv en Petah Tikva (elk 89 gevallen).

Als onderdeel van de initiatieven die werden genomen om de epidemie te bestrijden, besloot het ministerie ook om de minimumleeftijd voor een vaccinatie van negen maanden tegen 12 momenteel te verlagen, behalve in sommige gevallen.

Illustratieafbeelding: een pasgeboren baby met mazelen (Credit: iStock by Getty Images / andriano_cz)

De aankondiging door het ministerie van Volksgezondheid kwam dagen nadat het een campagne had gelanceerd om niet-gevaccineerde bezoekers van bepaalde eenheden in ziekenhuizen te verbieden en om de vaccinatiegraad in onbeschermde gemeenschappen rond Jeruzalem te verbeteren.

Het ministerie zei dat het de toegang tot bepaalde "gevoelige" ziekenhuiseenheden zou ontzeggen aan bezoekers die niet immuun zijn voor de ziekte. Onder de betrokken eenheden, intensive care-afdelingen en oncologie. Het ministerie zei in een verklaring dat viceminister van Volksgezondheid Yaakov Litzman de 'intensieve maatregelen' had goedgekeurd die zouden worden gepresenteerd in de ultraorthodoxe buurten van Jeruzalem en Beit Shemesh.

Het lage immuniseringspercentage in ultraorthodoxe buurten is toegeschreven aan een misvatting dat zeer religieuze Joden zouden worden beschermd tegen infecties als gevolg van de isolatie van hun gemeenschappen, evenals het gerucht, dat sindsdien in grote mate in diskrediet is gebracht. , over de gevaren van vaccinaties.

Het ministerie zei dat de ambtenaren andere maatregelen overwegen om de epidemie te bestrijden, inclusief het verbieden van niet-gevaccineerde mensen van scholen.

Volgens het Hadashot-kanaal was op zondagavond ongeveer 5% tot 10% van de geïnfecteerden gevaccineerd.

Viceminister van Gezondheid Yaakov Litzman krijgt griepschot op Efrata Elementary School in Jeruzalem op 26 oktober 2017 (Hadas Parush / Flash90)

De epidemie in Israël heeft zich de afgelopen weken verspreid naar Londen en New York.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) doden mazelen naar schatting 134.000 kinderen per jaar.

Bezorgdheid over het MMR-vaccin (mazelen, bof en rubella) verscheen in 1998, toen een Britse studie die sindsdien in diskrediet is gebracht, het heeft gekoppeld aan autisme. De studie bleek niet te kloppen en de link met autisme werd afgewezen, maar de vaccinatiegraad daalde in sommige landen omdat sommige bezorgde ouders kinderen ervan weerhielden om hun foto's te maken.

Volgens professor Shai Ashkenazi, directeur van de Israeli Pediatric Society, stond mazelen "op het punt te verdwijnen, maar door een daling van de vaccinatie maakte ze een grote comeback. Ook in Europa waren er in de eerste helft van 2018 meer dan 41.000 infectie-incidenten met minstens 37 sterfgevallen.

}; (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/fr_FR/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));