Health

Dit is de meest verschrikkelijke infectieziekte van onze tijd! 1,6 miljoen doden per jaar

Dit is de meest verschrikkelijke infectieziekte van onze tijd! 1,6 miljoen doden per jaar

De WHO dringt aan op actie om tuberculose te beëindigen

Tuberculose is de dodelijkste infectieziekte ter wereld. In 2017 sloten tien miljoen mensen de bacteriële infectie op en stierven 1,6 miljoen mensen. Vooral bedreigend is een resistente vorm van tuberculose, die ongeveer 558.000 mensen trof. Zelfs de meest effectieve tuberculose-medicijnen konden hier niet helpen. Dit is het resultaat van een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Hoewel slechts enkele mensen momenteel tuberculose krijgen in Duitsland, is het de gevaarlijkste infectieziekte ter wereld. De WHO heeft onlangs een tuberculose-rapport gepubliceerd over de huidige toestand van de ziekte. Er is dus geen andere infectieziekte die meer slachtoffers vereist dan tuberculose. De WHO heeft nu een bijeenkomst belegd met vooraanstaande politici uit de hele wereld om meer vastberaden actie te ondernemen om de dodelijke ziekte te bestrijden.

Tuberculose is uitgeroepen tot de meest gevaarlijke infectieziekte ter wereld in het World Health Organization (WHO) tuberculose rapport 2018. Tien miljoen mensen hebben vorig jaar de bacteriële infectie opgelopen en 1,6 miljoen mensen stierven. Ongeveer een derde van de slachtoffers heeft geen toegang tot medische zorg. (Afbeelding: Henrie / fotolia.com)

WHO vraagt ​​om internationale verantwoordelijkheid

Bij de eerste VN-bijeenkomst op hoog niveau van deze soort streeft de WHO naar internationale verantwoordelijkheid in de strijd tegen tuberculose en om wereldwijd beleid te mobiliseren om meer vastberaden actie te ondernemen op nationaal en internationaal niveau. Er wordt verwacht dat bijna 50 staatshoofden en regeringsleiders de vergadering zullen bijwonen.

Maart tegen tuberculose

"We hebben nog nooit zo'n hoge politieke aandacht en begrip gezien van wat de wereld moet doen om een ​​einde te maken aan tuberculose en zijn resistente vorm," WHO Directeur-generaal Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus in een persbericht over het tuberculose-rapport. Deze nieuwe impuls moet worden gebruikt om deze vreselijke ziekte samen te beëindigen.


,

Post Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.