Een nieuw medicijn om 300 miljoen mensen met een ernstige depressie te behandelen

Een nieuw medicijn om 300 miljoen mensen met een ernstige depressie te behandelen

,
Datum: 2018-11-05 11:54 PM

Voor het eerst in tientallen jaren hebben onderzoekers een nieuw medicijn ontdekt dat met succes ernstige depressies kan behandelen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie treft depressie ongeveer 300 miljoen mensen wereldwijd, waardoor het "de belangrijkste oorzaak van mondiale ziekten en handicaps" is.

In 2016 in de Verenigde Staten hadden meer dan 10 miljoen volwassenen minstens één depressieve episode en bijna 64% van deze mensen had ernstige levensschade als resultaat. Ondanks de prevalentie en ernst van deze aandoening, Vaak effectief, omdat tot 30% van de mensen met ernstige depressie last heeft van resistentie tegen behandeling.

Bovendien hebben sommige studies gesuggereerd dat antidepressiva een reeks onverwachte bijwerkingen kunnen hebben, zoals een verhoogd risico op een hartaanval, een hartaanval of vroegtijdige dood.

Nu heeft nieuw onderzoek de hoop hernieuwd op de behandeling van ernstige depressie door middel van een anti-convulsieve medicijn genaamd ezogabine. "Wetenschappers van het Eckan College of Medicine in Mount Sinai, New York City, testten 18 deelnemers die een depressieve episode hadden maar geen medicijnen slikten.

"Voor de nieuwe studie, dr. Morrow en zijn collega's putten uit een van hun eerdere studies, en toonden aan dat Isogaphene succesvol was in het behandelen van symptomen die vergelijkbaar zijn met depressie bij muizen," zei Dr. James Morod, directeur van het Mood Disorders and Anxiety Disorders Program aan de Faculteit Geneeskunde in Ikan.

Het medicijn opent het kaliumkanaal in de hersenen, een gebied dat helpt bij de behandeling van depressie.

In de nieuwe studie gaven Dr. Moro en zijn team gedurende 10 weken maximaal 900 milligram Isogabini oraal aan 18 personen met een depressieve stoornis. Met behulp van functionele magnetische resonantie imaging (MRI) scanners onderzochten de onderzoekers hersenroutes voor en na de behandelingsdeelnemers en bekeken of het medicijn enig effect had op beloningssystemen voor hun hersenen.

De studie toonde aan dat isogaphenie resulteerde in een vermindering van 45% van de symptomen van depressie, gemeten aan de hand van activiteit in het beloningscircuit in de hersenen.

.