UMass Amherst-onderzoek vindt voordeel van 'pedaaldesks'

Heb je ooit werk gebruikt als een reden om niet naar de sportschool te gaan? Welnu, misschien wordt het binnenkort tijd om een ​​nieuw excuus te bedenken.

University of Massachusetts Volgens Amherst-onderzoekers zouden kantoormedewerkers met een "pedaalbank" oefenvoordelen kunnen krijgen zonder negatieve gevolgen voor hun productiviteit.

De onderzoekers ontdekten dat de insulinespiegels na een testmaaltijd lager waren wanneer werknemers het pedaalbureau gebruikten – een bureau met fietsachtige pedalen eronder – vergeleken met degenen die aan een standaardbureau zaten, terwijl de werkefficiëntie hetzelfde bleef.

De pilotstudie, geleid door Dr. Stuart Chipkin aan de UMass Amherst School of Public Health en Health Sciences, werd in oktober gepubliceerd in het tijdschrift Medicine & Science in Sports & Exercise.

Krijgen Metro Headlines in je inbox:

De 10 belangrijkste lokale nieuwsberichten van metro Boston en rond New England werden dagelijks bezorgd.

Pedal desks "zouden het potentieel kunnen hebben om gezondheidsdoelen voor de volksgezondheid en de gezondheid op het werk te bereiken in sedentaire werkomgevingen," zeiden Chipkin en collega's in een verklaring.

Studies hebben aangetoond dat lichaamsbeweging de insulinegevoeligheid verbetert. "Wat nieuw was met deze studie was het vermogen om de insulinerespons na een maaltijd te verbeteren met behulp van een hulpmiddel (pedaalbank) dat lichtintensiteit uitoefent tijdens het uitvoeren van standaard werktaken. En het pedaalbureau had geen invloed op het uitvoeren van deze werktaken, "zei Chipkin in een e-mail.

Chipkin is een endocrinoloog die het effect van lichamelijke activiteit en medicijnen op insulinegevoeligheid en skeletspiermetabolisme bestudeert.

Onderzoekers wierven 12 zwaarlijvige / obese voltijds zittende kantoormedewerkers en testten ze in twee omstandigheden: twee uur lang op "zelfgekozen lichtintensiteitstempo" trappen en twee uur aan een conventioneel bureau werken, aldus onderzoekers. Zes van de deelnemers waren mannen en de andere zes waren vrouwen.

Deelnemers werden gevraagd om computer-gebaseerde taken uit te voeren. Ze werden getest op muisvaardigheid, typennelheid en nauwkeurigheid, begrijpend lezen en concentratie / aandacht, aldus onderzoekers.

De deelnemers verstrekten bloedstalen na het eten van een lichte maaltijd. Uit de resultaten bleek dat actieve werkers die het pedaaldesk gebruikten, minder insuline nodig hadden om de bloedsuikerspiegel te handhaven in vergelijking met degenen die de standaarddesk gebruikten.

Lichamelijke inactiviteit is in verband gebracht met hogere percentages obesitas, diabetes en hartziekten door middel van insulineresistentie en andere mechanismen, aldus onderzoekers.

De studie kwam naar voren nadat onderzoekers zich realiseerden dat de huidige alternatieven voor standaard bureaus – staande en loopband-bureaus niet ideaal zijn voor full-time diensten. Ze zeiden dat de alternatieven zelfs een aantal nadelen kunnen hebben, zoals te lang staan.

"Een pedaaldesk kan daarentegen in de eigen tempo van de gebruiker in een zittende positie worden gebruikt voor zo weinig of zo veel tijd als de werknemer ervoor kiest," aldus onderzoekers in de verklaring.

In de toekomst zei Chipkin dat hij van plan is te onderzoeken hoe pedaal desks mensen met diabetes beïnvloeden.

Lucas Carr, een universitair hoofddocent op de afdeling gezondheid en fysiologie van de universiteit van Iowa, zei dat het belangrijk is om werkruimtes opnieuw in te richten zodat mensen actiever kunnen zijn.

"We weten dat oefening werkt, als mensen het doen," zei Carr in een telefonisch interview. "De truc van dit alles is om erachter te komen hoe mensen dit op de lange termijn kunnen doen. Dat is waarom ik van pedaalmachines houd. Het is een zeer duurzame aanpak. "

Carr voerde zijn eigen pedaaldeskstudie uit in 2015. Daaruit bleek dat werknemers die meer pedaaltrainden vaker gewichtsverlies meldden, betere concentratie op het werk toonden en minder ziektedagen hadden dan werknemers die minder trainden.

"De beste aanpak is degene die iemand zal gebruiken," zei Carr. "Er zijn dus echt veel verschillende opties en het zou slim zijn voor werkgevers om met individuele werknemers samen te werken om erachter te komen welke aanpak voor hen het beste is."

Katie Camero is te bereiken op katie.camero@globe.com. Volg haar op Twitter @camerokt_.

.