El Trio Pedrell rescata una obra de Robert Gerhard

El Trio Pedrell torna avui a la sala Alicia de Larrocha de L 'Auditori de Barcelona (20 h), on July and later on Arrels (Ficta). El repertori del concert sera el mateix que el del disc: dos trios de Robert Gerhard i Nocturns on. 55 the Felip Pedrell. "Ens feia molta il·lusió que hi hagués aquest diàleg entre Pedrell i Gerhard, entre el de mestre i el deixeble", explicitly Christian Torres, violinista del trio que el pianista Jordi Humet i el violoncel·lista Ferran Bardolet.

Arrels té un valor patrimonial afegit. D'una banda, recupera el Trio número 1 and si major the Gerhard, una obra que es va estrenar el 1918 al Palau de la Musica però que no s'havia edit mai. "The pot dir que li him tret la wrist -diu Humet-. Quan vam començar el segon trio, que es el que fa més temps que toquem, vam veure que n'hi havia un d'anterior pero que no ha sonat des fa cents anys. La partitura era at the Institut d'Estudis Vallencs. Ara, a més d'enregistrar-lo, també n'hem edit la partitura perquè tohom hi tingui accés ". Tots dos trios són obres de joventut, peròl el segon, que s'emmiralla and el de Ravel, té les idees millor ordenades ". To i així, diu Humet, "el primer és molt inspirat i molt maco d'escoltar". Per què no s'havia tocat abans és un misteri: "No him trobat enlloc que Gerhard digués que no n'estava orgullós. The fet, quan es va estrenar el 1918 va ser un èxit. And canvi, el segon trio no va agradar tant perque yes es més modern ", recorda Humet.

L'altre actiu patrimonial és l'enregistrament by primer cop dels dos nocturns the Pedrell, i amb l'harmònium de Juan de la Rubia, present all disc pero no al concert que of fer dimarts a Tarragona ni al que faran avui. "Aquests nocturns són l'única obra de Pedrell by a la nostra formació. El primer s'ha tornat una mica un himne per a nosaltres, agrada tocar-lo per tancar els concerts ", explica Humet. "És música meravellosa, molt lírica. El toquem semper ", afegeix Torres.