Telecinco equipara Nazism i independentism

Divendres al vespre, a Informativos Telecinco, Pedro Piqueras aprofitava un fet històric per carregar contra el Procés. Després d'una notícia sobre com Albert Rivera havia sigut un gran amfitrió and la trobada de partits liberals europeus exhortant " a frenar los enemigos de Europa, los nacionalistas y los populistas ", Piqueras posava el focus and la commemoració a Alemanya de la Nit dels Vidres Trencats. Amb motiu del vuitantè aniversari del primer gran linxament dels nazis contra els jueus, amb més de mil víctimes i la crema dels seus negocis, temples, cases i llibres, la notícia posava èmfasi and unes declaracions d'Angela Merkel and una sinagoga de Berlín sentenciant que fets com aquell no podien tornar a passar. " Es la esencia de un mensaje contra los nacionalismos and todos los formatos ", Deia la veu and off de la notícia. I aleshores inserien dues imatges d'una gran manifestació independentista (the fet, era una and defensa de la llibertat dels presos polítics). Aquestes imatges les acompanyaven d'una selecció the diferents moviments neo-Nazis europeus.

Per certi fi cate of the risk of repetisons errors del passat the most unique testimonials of the supervisors of the camps, que temia pel que passava actualment. La veu and off tancava la notícia advertint: " A veces, ni mirar al pasado parece servir de antídoto ".

Queda clar que en la manera com from il.lustrar una notícia equiparaven clarament l'independentisme amb el ressorgiment neozazi. L 'enfocament periodístic no tenia voluntat d'informació de caràcter internacional sinó que en feia una lliure interpretació and clau espanyola. La notícia de Telecinco tenia, a més, una part de lliure interpretació. Merkel afirmava que faria to el possible perquè no es repetís el que va passar fa vuitanta anys i va centrar el seu discurs en l'antisemitisme actual arreu del món. Pilar Bernal, la periodista que firmava el vídeo, decidia que allò era un missatge " contra los nacionalismos and todos los formatos", Un concepte que, si es contrasta amb les altres cròniques i declaracions fetes pelt polítics and aquella sinagoga, no es va servir en cap moment. And aquell mateix acte, el president Stenmeier va apel·lar a anar "contra el nou nacionalisme agressiu apuntalat en mentides i difusor de consignes malignes", al-lludint al creixent partit populista Alternativa per a Alemanya, que té una clara tendència antisemita. The " nacionalismos and todos los formatos"No se'n va parlar and cap moment. Per el cert cert cert fra fra fra fra fra era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era era rec rec rec perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect perfect. corrents neo-nezis i l'extrema dreta.

El que posa en relleu la notícia de Telecinco no es que es puguin repetir errors del passat sinó com, and el present, el nazism és un gran aliat i l 'eina preferida per combatre la discrepància política i sembrar la por.