Monaco-Brugge: chaos en ciao

Thuis geveegd met 0-4 door Brugge FC en geëlimineerd uit de Champions League, een paar uur na de waarschuwing van zijn president, Dimitri Rybolovlev, zet AS Monaco zijn duizelingwekkende val door.

Maar hoe konden ze zo laag, zo snel, slechts anderhalf jaar na het duizelingwekkende Europa en het marcheren op Parijs-SG zijn gevallen? Het evenwicht tussen een club en een team is iets fragiels, en jongleren met spelers als bowlen op de transfermarkt, heeft zijn aandeel in een onweegbare … Maar om daar te komen, eerlijk gezegd, wie had het zich kunnen voorstellen? Door thuis 0-4 te buigen, heeft AS Monaco ongetwijfeld dinsdagnacht de ergste Europese nacht in zijn geschiedenis meegemaakt. Ze had nog nooit zo'n score verloren in de Europa Cup, in 191 continentale spelen. Tegen een zeer bescheiden tegenstander bovendien, die sinds 2005 geen succes had in de Champions League.

Champions League: Monaco gaat thuis ten onder tegen FC Brugge

Gisteren was alles gebonden aan de ASM en konden noch de managers, noch de jeugd, noch de coach herstellen. Na vierentwintig minuten spelen, en ondanks een start van de wedstrijd eerder …