Voetballekken: openbaringen hebben geen "invloed" op zijn spelers, meent Thomas Tuchel

Voetbal lekt

De PSG-coach gelooft dat recente onthullingen rond zijn club de prestaties van zijn spelers niet zullen schaden, hij verwacht "op de hoogteVan de laatste vergaderingen.

Thomas Tuchel presenteerde zichzelf op een persconferentie voor hij deze zaterdagmiddag trainde. De Parijs-SG-coach benadrukte dat hij, ondanks de delicate situatie in Monaco, veel van zijn spelers op zondag (21 uur) verwachtte voor de reis naar Louis-II. En hij verborg een zekere ergernis niet over kwesties die verband hielden met de niet-sportieve ellende van de club, die onvermijdelijk zijn tussenkomst bezielde.

De goudoverdracht van Neymar

De grappige bonus van ethiek van Neymar

"Zag je het rapport vanSpeciale gezant op de PSG donderdag? De ongebruikelijke sfeer, nu in de buurt van de club, schaam je je ervoor om de wedstrijden voor te bereiden?
Ik heb het rapport niet gezien. Ik luister naar veel dingen, maar voor mij is het geen onderwerp voor het team of mijn staf. Ik ben hier om een ​​groep te trainen en te managen en tussen ons is dit geen onderwerp. We moeten onze wedstrijd tegen Monaco voorbereiden en naar mijn mening heeft het geen invloed.

"Daarmee kan ik geen energie verliezen"

Sommige spelers hebben gereageerd, in de media of op sociale netwerken. Kan het hen storen?
Ik ben old school, ik kijk niet naar Instagram en ik ga niet op internet. Voor spelers en jongeren is het normaal om te reageren en een mening te hebben. Voor mij is het geen probleem. Kan het hun prestaties schaden? Ik denk het niet. Ik denk dat spelers gewend zijn aan Instagram, Twitter, ik denk niet dat dit hun prestaties zal beïnvloeden.

Een woord over Kylian Mbappé en Neymar, wie liet hun contract onthullen?
Eerlijk gezegd weet ik niets van wat Kylian en Neymar op internet zeiden. Zijn ze gestoord? Kan me niet schelen. Ik ben niet de politie, ik zorg voor wat er in mijn kleedkamer gebeurt, maar wat ze thuis doen, maakt mij niet uit. Ik kan daar geen energie verliezen. Vraag de spelers of ze gestoord zijn. "