Apple's over-ear-hoortoestellen gebruiken HomePod-technologie: patent

De geruchten Apple-oortelefoons op het oor hebben ruisonderdrukking en veel microfoons om je beter te begrijpen.

Sarah Tew / CNET

Apple werkt aan hoortoestellen die over het oor gaan (in het Engels bekend als over-ear of over-the-ear) en het bedrijf zal technologie gebruiken die is geïmplementeerd in de HomePod slimme luidspreker om spraakherkenning en externe ruisonderdrukking te verbeteren.

De betrouwbare Patently Apple-website rapporteert een nieuw patent namens het bedrijf Cupertino dat het gebruik van een reeks meerdere microfoons met verschillende locaties demonstreert om spraakopdrachten te herkennen en ook de door de omgeving gegenereerde ruis te herkennen.

Een arrangement van dit type is aanwezig in de HomePod. De Apple-luidspreker heeft zes microfoons om de spraakopdrachten van de gebruiker te herkennen wanneer hij op een aanzienlijke afstand van de spreker "Hey, Siri" zegt en zonder de noodzaak om zijn stem te verheffen, zelfs als er muziek wordt afgespeeld.

Deze geruchten Apple-hoortoestellen zouden de microfoons verschillende keren gebruiken en voor verschillende doeleinden. Het patent, beschreven door PA, vermeldt dat de gebruiker een woord moet zeggen voor de hoortoestellen om te herkennen hoe ze zijn geplaatst en welke headset op welk oor zit en dus het stereogeluid correct weer te geven. De microfoons herkennen ook de locatie en afstand van de mond van de gebruiker om tijdens een gesprek alert te zijn op stemcommando's of conversaties en niet om deze te mixen met ruis.

Apple geeft geen commentaar op rapporten of patenten, maar gedurende maanden wordt gespeculeerd dat het bedrijf van plan is om deze hoofdtelefoons te lanceren die vergelijkbaar zijn met Studio de Beats, de dochteronderneming van Apple. Draadloze hoortoestellen worden verkocht onder het merk Apple, niet onder Beats, ook al wordt deze laatste meer erkend voor deze producten.

Het persbureau Bloomberg en de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo zijn slechts enkele van de bronnen van rapporten over deze hoortoestellen die meer dan US $ 350 zouden kosten. Bloomberg Hij zei dat de hoortoestellen dit jaar zouden aankomen, maar zei ook dat Apple wat problemen had bij de productie.

De hoortoestellen over-ear ze zijn om verschillende redenen duurder dan die van een ander type (AirPods kost bijvoorbeeld US $ 160). Deze hoofdtelefoons zijn beter voor het isoleren van externe ruis, bieden een comfortabelere ervaring en de batterij, in het geval van draadloze modellen of ruisonderdrukking, gaat langer mee – Beats zegt dat het over-ear Studio3 heeft een batterij van 22 uur, in tegenstelling tot AirPods met een batterij van slechts 4 uur.