NASA geeft beelden vrij die bevestigen dat de aarde NIET vlak is

Het Amerikaanse ruimteagentschap heeft een verbluffende video vrijgegeven door een camera aan boord van de Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) -satelliet. Het ruimtevaartuig observeert de aarde vanaf ongeveer een miljoen mijl naar de zon toe en is eigendom van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). NOAA is een Amerikaans wetenschappelijk bureau dat zijn aandacht richt op de omstandigheden op de oceanen en de atmosfeer.

Door deze immense afstand kon de camera, EPIC genaamd, de hele aarde observeren van zonsopgang tot zonsondergang.

EPIC nam in de zomer gemiddeld één beeld per uur en in de winter elke twee uur op.

Een dergelijke grondige studie zal helpen bij het volgen van vulkaanuitbarstingen en andere natuurlijke verschijnselen.

Alexander Marshak, plaatsvervangend projectmanager voor de missie, zei: "Gezien het speciale standpunt van EPIC en frequente observaties, zijn we in staat om het daggedeelte van de dagelijkse cyclus van vele verschijnselen waar te nemen.

"EPIC kan bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting of een vuurpluim volgen gedurende de hele dag.

"Deze metingen vormen een aanvulling op die van andere lage satellieten die in een baan om de aarde cirkelen en die een bepaalde locatie minder vaak bekijken, in veel gevallen slechts één of twee keer per dag."

Het beeldmateriaal wordt door de NASA gebruikt om ook wolkenhoogte en -dikte te bewaken, factoren die van belang zijn voor klimaatstudies en weersanalyses.

LEES MEER: Lopen NASA tegen ons? Maan is slechts 4 MILES van Earth claims shock 'evidence'

Maar het moet ook voorzien in voldoende bewijzen dat onze planeet verder gaat dan argumentatie.

Echter, het geloof dat de aarde plat is, heeft de afgelopen jaren nieuwe kracht en tractie verzameld.

Hoewel het moeilijk is om met precisie te bepalen hoeveel mensen geloven dat de aarde plat is, zijn er overal ter wereld jaarlijkse conventies over de hele wereld, inclusief in het VK, die elk honderden mensen verzamelen.