"Pokémon: Let's Go", de nieuwe game die gericht is op de Pokémon GO-generatie

De nieuwe versie van Nintendo is expliciet bedoeld voor spelers die de wereld van Pikachu hebben ontdekt met de toepassing Pokémon GO, die hij een aantal mechanismen gebruikt. De release op vrijdag veroorzaakte een wirwar van beginnende trainers op sociale netwerken.

Na zes maanden wachten kunnen Pokémon-trainers jubelen. De nieuwe videogame van Nintendo is beschikbaar op vrijdag 16 november, exclusief op Nintendo Switch. Twee delen voor één game zijn te koop: "Pokémon: Let's Go Pikachu" en "Pokémon: Let's Go Evoli", met verwijzing naar twee zeer populaire Pokémon. Deze spin-off van de serie, die verschijnt als een verlengstuk van de populaire Pokémon GO-app, is enthousiast begroet door fans op sociale netwerken.

»LEES OOK – Het volgende Pokémon-spel is gericht op de generatie Pokémon GO's

Pokemon gezelschap

De game speelt zich af in hetzelfde universum als de eerste game van Pokémon (rood, geel en blauw), uitgebracht in 1996 op Gameboy, met bijgewerkte grafische afbeeldingen. De held, een jongen of een meisje, moet zijn metgezel kiezen – Pikachu of Evoli – die hem tijdens het avontuur vergezelt. Links met Pokémon GO worden glashelder tijdens gevechten om wilde Pokémon te vangen. Net als op mobiel moet de speler het gebaar maken om zijn Pokéball te lanceren om de wezens te vangen. Maar deze keer maakt hij de overstap met een Joy-Con, de scheidbare controller in twee delen van de Nintendo Switch-console. De tweede helft van de controller kan worden toegewezen aan een vriend om de wezens samen te vangen.

LEES OOK – Pokémon Go heeft sinds de oprichting bijna $ 2 miljard ingebracht

Pokémon GO-volgers kunnen overstappen op Pokémon: Let's Go de wezens die ze op een smartphone hebben vastgelegd. Ze kunnen ook Pokéball Plus kopen, een verbonden speeltje om monsters te vangen. En als de Pokémon Company zich concentreert op het kinderachtige publiek, is Pokémon: Let's Go ook voor volwassenen die plezier hebben met Pokémon GO, maar de echte games van de serie te complex vinden om in de hand te nemen. De koppeling tussen Pokémon GO en de aanschaf van videogames is al aangetoond. Pokémon Sun en Moon hebben alle verkooprecords verbroken toen het werd vrijgegeven voor Kerstmis 2016, net na 'Pokémon GO Summer' en de verkoop van de Nintendo 3DS-handheld-console. Met Pokémon: Let's Go wedt de Pokémon Company op een toegankelijker spel dat het succes van de Nintendo Switch-console bewandelt. Alle ingrediënten lijken samen om het een van de kerstsensaties te maken. Het is echter nodig om tot eind 2019 te wachten op de release van het volgende echte hoofdstuk van de serie.

.