Xiaomi kondigt $ 30 AirPods-klonen aan genaamd AirDots

Xiaomi staat bijna net zo bekend om zijn eenvoudige, goedkope accessoires als voor zijn telefoons, en de nieuwste prestatie van het bedrijf is vooral opvallend: AirPods-stijl draadloze oordopjes voor minder dan $ 30. Ze worden AirDots genoemd en bieden grotendeels dezelfde functionaliteit als het Apple-product, inclusief aanraakbare bedieningselementen en een compacte oplaadcassette. In tegenstelling tot AirPods hebben de AirDots siliconenpunten die een betere geluidsisolatie en een betere pasvorm mogelijk zouden kunnen maken. Ze ondersteunen ook Bluetooth 5.0.

Met 199 yuan (ongeveer $ 29) voor pre-order in China, is het zeer onwaarschijnlijk dat de AirDots overeenkomen met de AirPods in audiokwaliteit of betrouwbaarheid van de prestaties. Ik heb onlangs Oppo's O-Free draadloze oordopjes geprobeerd, die voor 699 yuan ($ 100) verkopen en de meeste AirPods-achtige ervaring bieden met elk vergelijkbaar product dat ik tot nu toe heb gezien – en zelfs zij waren niet in staat om in de buurt te komen van de origineel.

Maar het is duidelijk dat de technologie voor draadloze oordopjes zal blijven doorsijpelen tot het punt waarop ze waarschijnlijk in de doos met telefoons kunnen worden opgenomen. Xiaomi zelf heeft in dit opzicht vorm; nadat het eerder dit jaar een draadloze oplader van $ 15 had aangekondigd, maakt het nu deel uit van het pakket dat je krijgt met de nieuwe Mi Mix 3-telefoon.