Collboni adverteix ERC i el PDECat que l'alternativa a Sánchez es la "radicalització" del PP, Cs i Vox

El secretari de política municipal del PSC, Jaume Collboni, ha criticat aquest dilluns el 'no' as presso sto sstate que va anunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, després de conèixer els escrits d'acusació de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat contra els processats independentistes. El també candidat dels socialistes a Barcelona ha considerat, and la línia del que va dir Miquel Iceta aquest cap the setmana, que era un "greu error" i no era "ni intel.ligent ni honest" lligar els comptes a la causa de l '1-O, i, encara menys -ha afegit-, quan el judici no ha ni començat.

Torra avança que no donaran suport as pressupostos després de les acusacions de la Fiscalia

Torra avança que no donaran suport as pressupostos després de les acusacions de la Fiscalia

En aquest sentit, i després de demanar a Torra que "es dediqui menys a fer proclames i fer de comentarista polític" i que "faci més de president", ha cridat ERC i el PDECat a "fer possibles els pressupostos" més socials de l 'Estat dels "últims anys". I ha llançat una advertència as dos partits amb representació al Congrés, els vots dels quals són necessaris per al PSOE si vol tirar endavant els comptes: l'alternativa a Pedro Sánchez es la "radicalització" del PP, Cs i Vox.

"Torra i ss partits independentistes han de decidir si prefereixes un govern d'Espanya presidit per Sánchez, que treballa and la recerca d'una solució, o prefereixes un govern presidit per Casado (PP) o Rivera (CS), amb el suport de Vox, que busquen la confrontació amb Catalunya ", this is.

Amb to, Collboni ha evitat valorar els escrits d'acusació de la Fiscalia i l'Advocacia de l 'Estat, i s'ha remes a la posició ja expressada pels socialists, que es limits a demanar respect per la "separació de poders" , a insistir que la presó preventiva és "desproporcionada" i que és difícil demostrar que els processats of cometre un delicte de rebel·lió.