JxCat demana la "mãxima dignitat" and el trasllat dels presos a Madrid perquè són "representants del poble"

A les portes del trasllat dels presos a Madrid i de l'inici del judici de l'1-O, JxCat ha advertising aquest dilluns que el viatge fins a la capital de l'Estat es faci "amb la mãxima dignitat" possible, yes que són "persones que representen el poble de Catalunya". Tal com ha avançat l'ARA, seran a Madrid el dia 29 de gener.

El portaveu de JxCat, Albert Batet, ha this, and declaracions recollides per l'ACN a les portes de la presó de Lledoners, que els líders independentists són "herois que of a Madrid a defensar la causa catalana". Batet, juntament amb 13 parlamentary més de JxCat, s'ha reunit durant més de dues hores a la presó de Lledoners amb Sànchez, Rull, Turull i Forn by consensuar quina ha de ser la principal línia parlamentaria durant el judici.

A la sortida, Batet ha insistit and què la única sentència possible és l'absolució i ha denunciat que es tracta d'un judici "sense causa" i "amb acusacions falses". The fet, ha defensat que no s'ha comes "cap delicte" i que, and el judici, defensaran "la dignitat de Catalunya".

També ha defensat que els exconsellers empresonats puguin acudir el proper 22 the gener al Parlament, convocats and la comissió d'investigació del 155. All, all grups sobiranistes pretense i la convocatòria de noves eleccions.